loading...
2020maghala20
یگانه عربخانی بازدید : 252 دوشنبه 20 دی 1395 نظرات (0)

بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور

بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشوردسته: علوم انسانی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 65 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 44

مقاله بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور در 44 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,500 تومان

خرید

بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور


بسمه تعالی

 

پیشگفتار

 

هنگامی كه به برنامه مستند مهاجرت از صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران در ذهن خود مرور می‌كنم، نخبگان ایران را در آنسوی مرزها، تجسم می كنم؛ مغزهایی كه برای هر كدام از آنان میلیونها بلكه صدها میلیارد دلار هزینه مادی صرف گردیده است كه اگر آنرا هم، كنار بگذاریم هزینه معنوی كه صرف تربیت و پرورش آنان گردیده است نمی‌توان از آن صرفنظر كرد. این هزینه معنوی از خانواده تا اجتماع ومعلم واستاد صرف پرورش این مغزها گردیده است و اینك با اندك تلنگری از این كشور خارج و در خدمت بیگانگان قرار گرفته‌اند. مغزهای نظیر پروفسور مجید سمیعی معروف به امپراتور جراحی جهان و پروفسور موسی رحمان زاده معروف پرزیدنت جراحی ترمیم جراحات سوانح و تصادفات كه در آلمان زندگی می‌كنند و این نوابغ چه زیبا از هویت اسلامی وایرانی خود دفاع می‌كردند در ذهن خود مرور می نمایم،‌ اضطراب و پریشان سلولهای مغزم را تحت فشار قرار می‌دهد. و میلیونها انسان كه هموطنی كه؛ می‌توانستند با دست‌های معجزه‌گر آنان از بیماری و رنج رهایی یابند دلم را لرزان می‌كند و سوالات زیاد اما جوابهای ناقص در ذهنم صف می‌كشند یاد سخن یاكوفلوف مشاور گورباجوف به ذهنم خطور می‌كند. «ما شوریها بالقوه قوی بوده‌ایم ولی نتوانستیم آنرا بالفعل تبدیل نماییم»

 

شاید این جمله داستان رفع مجهولات ذهنی من گردد. چرا ما با وجود اینكه منابع مختلف مادی و معنوی برخورداریم نتوانسته‌ایم آنرا بالفعل نماییم وبه این دردهای بی درمان مبتلا شده‌ایم. در آخر از استاد محترم جناب آقای دكتر ابوالقاسم طاهری كه مرا با راهنمائیهای خود در رفع نواقص این مقاله هر چند ناقص یاری كرده‌اند تشكر می‌نمایم و توفیق آنجناب را از خداوند منان بیش از گذشته خواستارم.

 


 

سوال اصلی: علل مهاجرت نخبگان ایران به كشور

 

فرضیه:‌علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج كشور می‌تواند بر حسب نظریه سیستمی متعدد، مانند كاش دستمزدها، سیاست زدگی دانشگاهها،‌ عدم منزلت علمی نخبگان در كشور و …باشد.

 


 


 

نظریات مهاجرت

 

مهاجرت یا IMMigratiopn  بطور كلی در مفهوم جابه‌جایی و انتقال جمعیت در مكان یا تحرك جغرافیایی جمعیت استفاده می‌شود.

 

ولی در معنای خاص آن عبارتست از نقل مكان انفرادی یا[1]جمعی انسانها با تصمیم به تغییر محل اقامت و كار بطوردائم یا برای مدتی طولانی و بیش از یك سال.

 

در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از تحركات جغرافیایی یا مكانی است كه بین دو منطقه جغرافیایی انجام می‌شود. این حركت شامل ترك یك منطقه و اقامت پیوسته در منطقه‌ای دیگر می‌باشد كه آنرا مهاجرت دائمی می‌گویند. در تعریف دیگر مهاجرت عبارتست از: ‌كوچ و جابه‌جایی جمعیت از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌باشد. مهاجرت برحسب عوامل مختلف موثر نظیر مرز ساسی كشورها، مدت مهاجرت، خواست واراده جمعی بودن به 4 گروه تقسیم می‌شود هر گاه 2 یا 3 شاخه در دسته بندیها و خیلی هستند.

 

1-   مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی

 

2- مهاجرت با توجه به عامل زمان

 

2-   مهاجرت باتوجه به عامل خواست واراده  

 

4-مهاجرت از نظر شكل تذكر چون مهاجرت باتوجه به مرزهای سیاسی مورد بحث ما در این مقاله است به تعریف اشاره نموده واز بقیه خودداری می‌كنیم.

 

مهاجرت با توجه به مرزهای سیاسی به دو شاخه تقسیم می‌شوند. الف :‌مهاجرت داخلی: تغییر محل اقامت از یك مكان به مكان دیگر در یك كشور باسرزمین معین در چارچوب مقررات و تقسیمات آن كشور. مانند مهاجرت روستائیان ایران به كلان شهرها

 

ب: مهاجرت بین المللی:‌مهاجرت بین المللی برخلاف مهاجرت خارجی كه در عرف بین الملل؛ حداقل یكی از آن دو كشور مستقل به حساب نمی‌آید؛ بین دو كشور مستقل انجام می‌گیرد مانند مهاجرت نخبگان ایران به آمریكا

 

در تعریف مهاجرت نخبگان با فراز مغزها یا مهاجرت صلاحیتها كه در زبان لاتین (Drainbrain) نامیده می‌شود گونه‌ای از مهاجرت می‌باشد كه در آن عنصر آموزش وبه كارگیری علم در محیطی مساعد نهفته است بعبارت دیگر؛ فرار مغزها به معنی مهاجرت افراد متخصص و تحصیلكرده ای است كه كشورهای صنعتی و پیشرفته جهان را مكان مناسب جهت رشد و ارتقا اندوخته های علمی خودش دانسته و به لحاظ فرهنگی بهترین زمینه را برای انتشار آموخته‌های خود می‌دانند آمریكاو كانادا مهمترین مراكز جذب نخبگان ایران  می‌باشد. در یك نظر باید گفت نظریات مهاجرت دررشته‌های علوم انسانی از جمله علوم سیاسی عام و از منظر مختلف تعریف می‌شوند. كه به اختصار با ذكر نام توضیح این نظریات در زیر می‌آید:

 

1- دیدگاه اقتصادی: این دیدگاه در داخل ومجموعه خود به 4 شاخه تقسیم می‌شود كه به ترتیب با ذكر نام آنها؛ تغریف مختصر نیزمی‌گردند: الف: نظریه كلاسیك:‌این نگرش با آراء و عقاید آدام اسمیت (1788) اقتصاد دانان كلاسیك وپیروان او گره می‌خورد طبق این نظریه مهاجرت‌ها اعم از داخلی و بین المللی مكانیزمی برای باز توزیع نیروی كار وی؛ كارگران مهاجر را نیز تابع قانون عرضه و تقاضا می‌دانست وآنرا نه تنها باعث رشد اقتصادی دو منطقه مهاجر پذیر و مهاجر فرست، بلكه وسیله‌ای برای بهبود وضع كار و اشتغال به شمار می‌آورد.

 

پیش درآمد:‌جهانی شدن علت العلل مهاجرت نخبگان:‌

 

پدیده مهاجرت یا فرار مغزها یا مهاجرت صلاحیتها، پیامد جهانی شدن یا)Globalization) می‌باشد.

 

پیامد جهانی شدن گسترش ارتباطات و شبكه‌های مختلف ماهواره‌ای واینترنتی موجب شده است جهان به صورت یك دهكده‌ی جهانی در‌آید. كاركرد گسترده در پهنه جهان كه اثرات مدرنیته یا جهانگرایی صنعتی به قول آنتونی گیدنز می‌باشد. كه پیامد آن كم رنگ كردن بسیاری از كاركردهای فرهنگی و اجتماعی جوامع مانندملیت ومذهب خانواده و میهن [2]و غیره گردیده است بطوریكه فرایندجهانی شدن زنگ خطر را برای جوامع از این لحاظ به صدا درآورده است.

 

 طبق آمارهای سازمان‌های جهانی، از جمله سازمان ملل متحد در سالهای آینده؛  2000 زبان بومی كشورها كه مهمترین عامل در ارتباط با انسانها، با یكدیگر می‌باشد. در اثر این پدیده در حال نابود شدن و منقرض شدن خواهند بود. این مسئله كه پیامد گسترش سیطره جهان غرب به ویژه امریكا در نتیجه توسعه یافتگی این كشورها می‌باشد. از یكطرف، و گسترش آهنگ نیاز بیشتر بشر [3]به تكنولوژیهای جدید، در عصر جدید وابستگی كشورهای درحال توسعه یا جهان سوم به این كشورها در بسیاری از زمینه‌ها بصورت یك پدیده غیر ممكن القا می‌نماید بعلاوه این عوامل، در نتیجه این نیاز و سیطره، جنبه‌های مخرب‌ آن، تخریب فرهنگی رابصورت یك پدیده عادی و معمولی در زندگی روزمره انسانها مبدل می‌نماید. بطوریكه در سایه جهانی شدن روند دیگری از غارت جهانی را توسط كشورهای پیشرفته رقم می‌زند كشورهای توسعه یافته طعمه خود را ازمیان نوابغ و استعدادهای بالفعل جوامع توسعه نیافته یار و به توسعه انتخاب می‌كنند. اگر چه سابقه تهاجم یا تخریب فرهنگی مساله امروز نیست اما روند جهانی شدن كه پیامد توسعه ارتباطات و فناوری می‌باشد، شتاب گسترده‌ای را جذب نخبگان ونوابغ فرهنگی وعلمی كشورها بویژه كشورهای جهان سوم، پیامد این پروسه می‌باشد. به آن نمود دیگری را داده است. جمهوری اسلامی ایران نیز در این میان از این خطر در امان نیست. وقتی ارقام متفاوت از مهاجرت نخبگان از ایران به كشورهای پیشرفته بویژه آمریكا و كانادا نظر؛ می‌افكنیم. عمق پیامد مساله را درك می‌كنیم بویژه آنكه خبرها حاكیست كه سفارتخانه‌های خارجی نیز در شتاب دادن به مهاجرت مغزها باشیوه‌های مختلف اقدام می‌نمایند كه در نتیجه این عوامل موجب شده است مهاجرت مغزها از یكطرف به هم خوردن هرم جمعیت نیروی كار متخصص و ماهر ونیمه ماهر و از طرف دیگر از آنجا كه  امروزه اعتقاد براین است كه قدرت برتر جهان از آن كسانی است  كه قدرت علمی،‌ نوآوری و دسترسی بیشتری به اطلاعات دارند وصف آرایی و مبارزه قدرت در نظام نوین جهانی نه بر اساس تعداد سرباز، تانك و حتی سلاحهای استراتژیك [4]بلكه بر حسب نیروهای ورزیده علمی و تخصصی محققان و پژوهشگرایان تعیین می‌گردد، باید بپذیریم كه از دست دادن چنین نیروهایی و پیوستن آنان به صفوف دیگر؛ حتی كمك به امپراطوری جهان غرب بویژه آمریكا است و با مهاجرت و انتقال چنین نیروهایی یك ستون از عمارت امنیت ملی برداشته می‌شود و حداقل یك آجر به مصالح بنای قدرت كشور مهاجر پذیر (امپراطوری غرب) اضافه می گردد. برای نمونه نیروهایی كه دوران تحصیلات تكمیلی را گذرانده‌اند یا در حال گذراندن این دوره می‌باشند. اگر محل تحصیلاتشان خارج كشور باشد حتی اگر بخواهند پس از اتمام دوران تحصیل به كشور بازگردند. خسارت قابل توجهی به جامعه وارد خواهد شد با عنایت به اینكه این دوره، دوره زایندگی و تولید علم است یك پروژه تحقیقاتی یك ابتكار و یك نوآوری را كه بالقوه  از آن ما بوده است از دست داده و در اختیار بیگانگان قرار می‌دهیم،‌لذا اهمیت مهاجرت نخبگان علمی از این نظر مورد توجه قرا می‌گیرد و هزینه‌های كشور برای تربیت آنها متحمل شده‌است. به هدر رفته و درخدمت دیگران قرار می‌گیرد.

 

مواردی را بطور اختصار در مورد علل مهاجرت نخبگان ایران كه از آثار و نتایج جهانی شدن در جهان امروز می  باشد، در اینجا می‌آوریم.

 

الف: كاهش دستمزدها:

 

بر اساس یك تحقیق علمی نسبتا دقیق كه در سال 1973 [5] در مورد نگرش دانشمندان و متخصصان خاورمیانه درآمریكا در مورد علل مهاجرت آنان به این كشورها؛ كشور بعمل آمده است عبارتند از:

 


 

عوامل موثر در مهاجرت به آمریكا

 

ردیف

عوامل

درصد

1

رسیدن به استانداردهای بالای زندگی

6/60

2

بهتر كردن فرصت‌های برای كودكان

68/4

3

فرصت های غیركافی مطالعاتی در وطن

8/23

4

كنجكاوی در مورد آمریكا

8/46

5

تنفر از شرایط سیاسی در وطن

5/37

 

اگر رسیدن به شرایط استاندارد بالای زندگی به عنوان یك عامل مهم و اساسی در مهاجرت نختگان كشورهای در حال توسعه را به آمریكا در نظر بیاوریم، سطح درآمد و دستمزدها بعنوان یك شاخص اقتصادی مهم در سبد اقتصادی خانوارها و آحاد مردم یك جامعه برای رسیدن به شرایط مطلوب زندگی از نظر اقتصاد دانان جهان؛ مورد توجه قرار گرفته است اگر جهانی شدن را بعنوان یك پروسه و فرایند در تاریخ زندگی بشریت بدانیم در اثر این پدیده، اقتصاد  كلاسیك قدیم كه از اقتصاد همكاری جویانه به طرف اقتصاد جدید متفاوت از گذشته بزبان و الرشتاین از نوع اقتصادی سرمایه‌داری بر اساس تقسیم كار بین‌المللی مشترك[6] بوجود می‌آمده؛ كه در آن دول توسعه یافته مركز شامل كشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و ایالت متحده به خاطر رشد بالای سرمایه داری و مهارت به در آنها قطب مسلط سرمایه‌داری مبدل نشده اند و كشور توسعه نیافته پیرامونی كه  تازه در حال صنعتی شدن هستند، شرایط توسعه سرمایه داری را از طریق وابستگی اقتصادی شان به مركز فراهم می‌‌كنند و این كشورهای توسعه نیافته كه شامل كشورهای تولید كننده نفت و جنوب شرقی آسیا و كشورهای سوسیالیستی سابق اروپای شرقی به علت ساختارهای حكومتی نسبتا قوی، با اقتصاد تك محصولی و مبتنی بر تكنولوژی ضعیف می‌باشند؛ منطقه‌هایی را ایجاد می‌كنند. كه از قطبی شدن و برخورد تمام عیار بین كشورهای مركز با كشورهای در حال توسعه پیرامون بوجود می‌آید.  كه در نتیجه‌ی آن، اینگونه كشورها به دنبال جذب در اقتصاد نظام سرمایه داری در طی فرایند جهانی شدن به رهبری امپراطوری غرب ایالات متحده آمریكا؛ هستند.

 


قیمت فایل فقط 4,500 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور , تحقیق بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور , پروژه بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور , مقاله بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور , دانلود تحقیق بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق


Screen-reader users, click here to turn off Google Instant.
Google
About 8,590 results (0.76 seconds)
Search Results
[PDF]ﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺌ ﺑﺮﺭﺳﻲ ﻧﮕﺮﺵ ﺍﻋﻀﺎﻱ ﻫﻴ ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ ﻧﺨﺒﮕﺎ - نامه علوم اجتماعی - دانشگاه ...
https://jnoe.ut.ac.ir/article_18918_cdefe5b6d1e81db3cee3882da5e...
Translate this page
ﺑﺮﺭﺳﻲ ﻧﮕﺮﺵ ﺍﻋﻀﺎﻱ ﻫﻴ. ﺌ. ﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ. ﻋﻠﻞ. ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ ﻧﺨﺒﮕﺎﻥ ﺑﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﻛﺸﻮﺭ. (. ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ... ﻫﺎﻱ ﺯﻳﺎﺩﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺮﺑﻴﺖ ﻭ ﻓـﺮﺍﻫﻢ. ﺳـﺎﺯﻱ. ﺍﻳﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺩﺭ ﻛﺸﻮﺭﻫﺎﻱ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻭ ﺗﻮﺳﻌﻪ. ﻳﺎﻓﺘﻪ ﺑﻪ. ﻋﻤﻞ ﻣﻲ. ﺁﻳﺪ ..... ﺑﺨﺸﻲ ﺍﺯ ﺩﺭﺁﻣﺪﻫﺎﻱ ﺍﺭﺯﻱ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻬﺎﺟﺮﻳﻦ. ـ۳. ﻛﻤﻚ ﺑﻪ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻓﻦ. ﺁﻭﺭﻱ. ﻫﺎﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻬﺎﺟﺮﻳﻦ ﺑﻪ. ﻛﺸﻮﺭ.
Missing: فه ‎گاوداری ‎گوشتی
بررسي نگرش اعضاي هيات علمي نسبت به علل مهاجرت نخبگان به خارج از ...
fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?ID=52339
Translate this page
by صالحي عمران ابراهيم
عنوان نشریه: نامه علوم اجتماعي : پاييز 1385 , دوره جدید , شماره پياپي 28 ; از صفحه 56 تا صفحه 80 . ... تحقيق حاضر به بررسي نگرش اعضاي هيات علمي درباره دلايل مهاجرت نخبگان علمي به خارج از كشور مي پردازد و در توجه به دو دسته از عوامل رانش (دافعه ... كليد واژه: ايران، مهاجرت نخبگان، نگرش اعضاي هیات علمي، عوامل رانشي و كششي مهاجرت.
Missing: عمل ‎آوری ‎فه ‎گاوداری ‎گوشتی
علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از مرزها چیست؟ - خبرگزاری فارس
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901112000008
Translate this page
Feb 1, 2012 - خبرگزاری فارس: در ایران پدیده‌ی مهاجرت نخبگان به یک تراژدی غمناک ... ی بورس وزارت علوم بر پایان نامه های دکترای بورسیه های خارج از کشور که با ...
Missing: عمل ‎فه ‎گاوداری ‎گوشتی
صبا رایانه - صفحه 35
sabarayanett.wblog.xyz/page/35
Translate this page
-پایان نامه لیزر DBR و برررسی اثر افزایش عمل کانال بر بهبود عملکرد آن -مقاله آشنایی .... با این نرم افزار شما یک شطرنج باز حر فه ای خواهید شد. .... -مقاله بررسی عمل آوری علوفه برای گاوداری گوشتی -مقاله بررسی علل مهاجرت نخبگان ایران به خارج از كشور ..... -مبانی نظری فصل دوم پایان نامه علوم تربیتی درباره جهانی شدن آموزش و پرورش
[PDF]ﮐﺘﺎب راﻫﻨﻤﺎى ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬارى در اﺳﺘﺎن اردﺑﯿﻞ - وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
www.mcls.gov.ir/icm_content/media/filepool3/2016/10/6218.pdf?t...
استان اردبیل با مساحتی بالغ بر 18 هزار کیلومتر مربع در شمال غرب ایران قرار دارد. ..... با بررسی اولیه شبکه آبیاری و زهکشی مغان که در سال 1352 احداث و علیرغم ... حال اجرا و مطالعه می باشد و می تواند پس از سرمایه گذاری مشابه همین شبکه عمل نماید. ...... به بازاریابی خارجی )در خارج از کشور( به گمرک مراجعه ونمونه کاالی خود را ارائه می دهد.
تشخیص هویت براساس عنبیه چشم | بیسترینها
tiparty.bistarinha.xyz/.../تشخیص%20هویت%20براساس%20%20عن...
Translate this page
برترین پکیج پاورپوینت تشخیص هویت به کمک عنبیه - دانلود فایل ... 111- بررسی روش های تشخیص هویت با استفاده از ویژگی کف دست و عنبیه چشم - 146 .... بخشی از متن تحقیق: ایران امروز که قریب نیمی از جمعیت آن بر اساس سن نما، زیر ۱۹ ... براساس نظریه حوزه های معنایی، در قالب word و در 189 صفحه، قابل ویرایش، شامل فه
[PDF]تا دو ماه آینده با تخصیص بودجه زیباترین، استانداردترین و بزرگ ترین ...
fajo.ir/images/kabarnameh/خبر_نامه_آبان_ماه_95.pdf
توصیه به عدم افزایش سطح زیر کشت محصوالت در ایران شده است و در FAO. بخشی از این .... این مقام مسئول در ادامه با اشاره به بازار گیاهان دارویی در خارج از کشور گفت: گیاهان دارویی ..... 1395 جهت بررسي عملکرد جهاد کشاورزي استان فارس در اعطاء کمک. ها و تسهیالت به ...... واحد مجزا و به ظرفیت 1800 راس گاو شیری آماده واگذاری به عالقه مندان.
[PDF]saramad - بنیاد ملی نخبگان
bmn.ir/uploads/SARAMAD_15_FINAL_small.pdf
بازگشت ناامیدکننده پلیس آهنی به زندگی/ سیدآریا قریشی ... شرایط نخواهیم توانست به تعهد و تکلیف خویش عمل ... این گونه ساخت و سازها مطلقا از دور خارج ..... کوتاه سخن این که می توان علل رشد پدیده ..... کشــور و روی کاغــذ جایــگاه علــوم پایــه بــه .... مهاجـرت دانشـجوها از ایـران بـه کشـورهای ... اســت و علمــی نیســت و بررســی علمــی اش.
[PDF]10 مرداد ماه 1389 - وزارت بهداشت
behdasht.gov.ir/uploads/1_1144_hamkar-email.pdf
علوم پزش کی سراسر كشور با اعالم این خبر گفت: ایران ... بيمار از خارج و توسعه گردشگری سالمت در شهرهایی مانند مشهد و شيراز كه هم قطب پزشکی هستند و .... مردم به عنوان متوليان سالمت آن ها دقت عمل بيشتری به خرج داده و بيشتر امانت داری كنند. ..... می توان با بررسی سامانه های بهداشتی در این استان ها نسبت به رفع این نواقص با ...
پروژه - پايان نامه - طرح توجيهي اقتصادي - مقاله - تحقيق - گزارش ...
https://forum.persiantools.com › ... › بازارچه کتاب › بازارچه کتاب آموزشی
Apr 14, 2015 - 172 - مطالعه تطبيقي نظام تحقيق و توسعه در بيمارستان‌هاي كشورهاي منتخب 42 173 - مطالعه تطبيقي ...... 1012 - عمل آوري علوفه براي گاوداري گوشتي (علوم تغذيه دامي) 31 ..... 83 - سیستم مالی دفتر مدارس خارج از کشورSQL 48 ص 84 - سیستم ...... 650 - بررسي علل مهاجرت نيروي كار از روستاها به شهرها در ايران 63 ص
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
Next
Sabzevar, Razavi Khorasan Province - From your Internet address - Use precise location
 - Learn more  
Help Send feedback Privacy Terms

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2249
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 66
  • آی پی دیروز : 61
  • بازدید امروز : 84
  • باردید دیروز : 85
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 562
  • بازدید ماه : 169
  • بازدید سال : 12,971
  • بازدید کلی : 877,016