loading...
2020maghala20
یگانه عربخانی بازدید : 198 دوشنبه 15 خرداد 1396 نظرات (0)

مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی

مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانیدسته: روان شناسی
بازدید: 17 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 72 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 41

مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی فصل دوم مقاله کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

قیمت فایل فقط 25,000 تومان

خرید

مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی

توضیحات: فصل دوم مقاله کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو مقاله

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع :    انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

موسیقی درمانی

موسیقی چیست؟

می توان موسیقی را علم گفت،زیرا عنصر اصلی موسیقی یعنی صوت و زیر بمی اصوات در اثر نسبت های ریاضی پیدا می شود و از طرف دیگر چون تمام قواعد موسیقی مانند ریاضی،مسلم و بدون تغییر نیست و ذوق و قریحه سازنده و نوازنده هم در آن دخالت تام دارد،پس می توان آن را هنر نامید. یعنی موسیقی دارای دو جنبه علمی و هنری است(فردوسی،1380).

در زمینه روانشناسی موسیقی پژوهش های بسیاری انجام گردیده است که شامل پژوهش ها،ارزیابی های عصب شناسی و فیزیولوژیک بنیادی زیستی،درک موسیقی مطالعات سو برتری نیمکره ای،مطالعات مربوط به شنوایی و مطالعات روانی – فیزیکی مکانیزم های ادراک شنوایی،مطالعات روانشناسی شناختی،تحلیلهای تظاهرات شنوایی و رمزگردانی آن،درک ملودیک و اجرای ماهرانه موسیقیایی،ارزیابی روانشناسی اجتماعی،جنبه های زیبایی شناختی و عاطفی گوش دادن به موسیقی،تحلیل رفتاری یادگیری موسیقی و مطالعات کاربردی این حوزه ها در درمان،آموزش،صنعت و غیره می شود.(هارگریوز،1986؛ نقل ازانصاری مقدم،1372).

احساس زیبایی شناختی یا شناخت زیبایی که نتیجه حالت خاصی از زندگی است،نقطه مرکزی هنرها از جمله موسیقی است که وجه تمایز هنر از زندگی به شمار می رود(انصاری مقدم،1372).

موسیقی مبین و موجود احساسات است. موسیقی بخش طبیعی و زاده صوت و از نیازمندیهای نخستین بشر به شمار می رود. موسیقی فن تجسم عواطف است و مانند شعر از طبیعت تقلید می کند،موسیقی زبان حال روح بشری است و هیجاناتی را که کلام قادر به تعبیر آن نیست بدان وسیله می توان تشریح کرد. موسیقی زبانی بین المللی به منظور ابراز آرزوها،انتظارات و عواطف و احساسات است و برای هر ملتی متناسب خصوصیات ملی امتیازات معینی دارد(روشن روان،1378).

موسیقی به عنوان یک هنر فطری اولین هنر شناخته شده و بشری و خاستگاه اولیه هنرهای دیگر است. انسان اولیه پیش از آنکه زبان اختراع شود تا از طریق آن بتواند با هم نوع خود ارتباط برقرار کند از طریق موسیقی این عمل را انجام می داده است. به این ترتیب موسیقی اولین وسیله بیان و ارتباط نیز بوده است. سومریان پنج هزار سال قبل از میلاد قواعد موسیقی خود را تئوریزه و مدون کرده بودند و با در اختیار داشتن سازهای متنوع،انواع موسیقی را تولید و اجرا می کردند. یونانیان حدوداً نه قرن قبل از میلاد تمامی اصول و قواعد موسیقی خود را مدون و مکتوب کرده و برای هر گروه سنی سازهای ویژه و نوعی خاص از موسیقی را جایز می شمردند. در یونان باستان موسیقی به عنوان یک علم و هنر مقدس و متعالی شناخته می شد،که باعث رشد ذهنی،تقویت حافظه،تزکیه نفس،رشد خصلت های پاک انسانی،سلامت نفس و درک جهان هستی می شود. از این رو در فلسفه یونانی آمده است که برای تربیت شخصی سالم و مبتکر و جامعه ای عاری از بدی ها و زشتی ها باید کودکان را از سنین کم با موسیقی و ژیمناستیک آشنا کرد و در چین باستان معتقد بودند که موسیقی انسان را با نظم و محاسبات ریاضی آشنا کرده رابطه دقیق و در میان اجزاء یک پدیده بزرگ را بدرستی قابل درک می کند(روشن روان،1378).

موسیقی جهان شمول است و اگر خواسته باشیم در موسیقی عنصری را بیابیم که حامل این جهانشمولی در ذاتی ترین شکل آن باشد و نوعی تداوم و اشتراک را از قدیمی ترین و ساده ترین اشکال موسیقی گرفته تا جدیدترین و پیچیده ترین اشکال آن نشان دهد در نهایت تنها به یک عنصر می رسیم. می توان ادعا کرد ذات موسیقی را می سازد و آن صداست. اگر نقاشی را بتوان در آخرین تحلیل به نگار یا تصویر خلاصه کرد موسیقی را نیز در ریشه دارترین شکل آن باید تنها یک صدا دانست. انسان از آغاز پیدایش خود در جهانی نگارین و گویا زندگی کرده و شکل گرفته است،پس فرهنگ نیز پدیده ای است که همواره با نگارها(شکل ها)و آواها(صداها)مشخص می گردد «در اسطوره شناسی انسانی،صدا مکانی ویژه دارد که از ابتدای انسانیت در بالاترین موقعیت ها قرار داشته است،در بسیاری از اساطیر آفرینش جهان با یک صدا آغاز شده است. صدایی که آفریدگار را با یک سرود،یک کلام،یک فریاد،یک خنده،یک آه .... از خود برمی آورده است. صدا در اسطوره شناسی فرهنگ های مختلف مانند هندوچین نیز بار بزرگی را حمل می کند این امر را باید بازتابی از حضور  کارکرد موسیقی با صدا در زندگی انسان ها دانست. رشد و توسعه شناخت موسیقی در همراهی با تفکر اجتماعی انسان ها صورت گرفت از این رو زمانی که در نیمه قرن نوزدهم علوم انسانی در شکل نوین خود پا به عرصه وجود گذاشتند موسیقی شناسی نیز می توانست به مثابه علمی حتی قدیمی تر از شناخت انسان ها مطرح شود(فکوهی،1378).

در فرهنگ های سنتی موسیقی نه تنها با تمام شئون زندگی مردم ارتباط داشته و امروز هم به شکل کم رنگتر هنوز ارتباط دارد بلکه با تمام هنرها مرتبط است. در فرهنگ های سنتی موسیقی با ادبیات شفاهی و بعضاً ادبیات کتبی با نگارگری،هنرهای نمایشی و اسطوره ها و آئین های مذهبی و غیرمذهبی پیوند دارد(درویشی،1384).

قطع ارتباط موسیقی با زندگی مردم ابتدا از شهرهای بزرگ شروع و امروزه به ترتیب از شهرهای درجه دو،سه و چهار در حال تعمیم به روستاها است،ارتباط موسیقی در جوامع سنتی با زندگی به این معناست که هر نوع موسیقی مربوط است با یک فعل و انفعالی از تولد تا مرگ که در آن جامعه صورت می گیرد،یعنی هیچ موسیقی ای بدون موضوع نیست ولی در شهرهای بزرگ(مثل تهران)موسیقی با هیچ چیز زندگی مردم ارتباط ندارد در خانه،ماشین،هتل،.... موسیقی گوش می کنیم و در واقع حجم پخش موسیقی به حدی است که کلافه کننده است ولی همه اینها سطحی بوده و با زندگی ارتباط ندارد. در این شهرها موسیقی جدی را هم تفننی گوش می دهند،یعنی از روی هوس،ولی موسیقی در جوامع سنتی اصلاً هوس نبوده .... امروزه در فرایند جدا شدن موسیقی از زندگی بسیاری موسیقی گوش می دهند که برقصند،برای اینکه شاد بشوند ولی در پشت این هیچ اعتقاد،تفکر،نگرش،زیبایی شناسی و معرفتی وجود ندارد ولی در مراسم سنتی و آیین ها این گونه نبود و امروزه موسیقی ارتباطش با حالات زندگی مردم و یا جلوه های معنوی گم شده است .... و البته این جریان،جریان جهانی است ... الان ما ارتباطمان را با خیلی از جلوه های فرهنگی مان از دست داده ایم و خاستگاه بسیاری از پدیده های فرهنگی مان اساساً حذف شده و برداشت مردم هم از موسیقی بیشتر به برداشتی سطحی تبدیل شده است(درویشی،1384).

2-23-1 .نظریه های مربوط به موسیقی

شو پنهاور بر این عقیده است که تمام هنرها در فرازگاه خود می خواهند به مرحله موسیقی برسند،چه تنها در موسیقی است که هنرمند می تواند بی واسطه با دریافت کنندگان خود ارتباط برقرار کند. نیچه می گوید: "اگر موسیقی نبود زندگی هیچ می بود." گاستن(1968)موسیقی را یک رفتار انسانی می داند و توماس(1974)می نویسد نیاز به ساختن موسیقی و گوش دادن به آن اظهار همگانی افراد بشر است مانند صحبت کردن یا وجه غالبی از بیولوژی انسان(انصاری مقدم،1372 ؛ نقل از زاده محمدی،1371).

موسیقی به تخیلات و خاطرات خود آگاه نیرو می بخشد به گفته وی منشا فرهنگی موسیقی در غلبه بر اصوات هولناک محیط زندگی پیش از تاریخ است(انصاری مقدم،1372).

صوتهایی که توسط انسان های اولیه برای بیان واکنش های عاطفی به محرک های خارجی به کار  می رفت تبدیل به ملودی گردید. در این راه بعضی خصوصیات نظیر اختلاف طنین و توالی زیر و بم را کسب نمود به این ترتیب منشا میزان های موسیقی پیش از دوره  کلامی است و منشا و سرچشمه آن در تجارت حسی – حرکتی اولیه از جمله درک ریتم داخلی بدن است.(ضربان قلب،نبض،نفس کشیدن،راه رفتن ....)ضرب سومین عنصر اساسی است و احتمالاً به وسیله انسان ها اولیه جهت استنباط اهمیت اصوات مورد استفاده قرار گرفته است. هارمونی عبارت از ترکیب هنرمندانه نت های موسیقی است و عنصری است که بعدها پیدا شده است و جنبه کلامی دارد انسان هوشمندانه طوری،ریتم،ضرب و هارمونی را با یکدیگر ترکیب کرده و به اشکال متنوع و پیچیده ای از شکل هنری که به موسیقی معروف است دست یافت(کاس،1976 ؛ نقل ازانصاری مقدم،1372).

 


- Shopenhaver

- Coss

قیمت فایل فقط 25,000 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی , موسیقی درمانی , مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی , مبانی نظری موسیقی درمانی , پیشینه نظری موسیقی درمانی , دانلود مبانی و پیشینه نظری موسیقی درمانی


Google
تقریباً ۲٬۲۱۰٬۰۰۰ نتیجه (۰٫۵۷ ثانیه)
اگر امکان دارد آن را به فارسی رایانامه کنید
فایل مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی – فراسو ...
ferasuopaper.ir/فایل-مبانی-نظری-و-پیشینه-پژوهش-موسیقی-د/
۲ خرداد ۱۳۹۶ - شما به صفحه اختصاصی مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی وارد شده اید.برای مشاهده توضیحات کامل روی دکمه توضیحات بیشتر کلیک ...
پیشینه تحقیق و مبانی نظری موسیقی درمانی - سل یو
test.com/product-75344-پيشينه-تحقيق-و-مباني-نظري-موسيقي-درماني.aspx
پیشینه تحقیق و مبانی نظری موسیقی درمانی. فروشنده فایل. کد کاربری 4558. تمام فایل ها. کاربر. توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی ...
مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی(فصل دوم پایان نامه)
neginfile.ir/.../مبانی-نظری-و-پیشینه-پژوهش-موسیقی-درمانی(فصل-دوم-پایان-نامه)
مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی(فصل دوم پایان نامه). می توان موسیقی را علم گفت،زیرا عنصر اصلی موسیقی یعنی صوت و زیر بمی اصوات در اثر نسبت های ...
مبانی نظری موسیقی درمانی در روانشناسی - ایران پروژه
www.iranprojhe.com/...مبانی-نظری/485-مبانی-نظری-موسیقی-درمانی-در-روانشناسی....
۱ دی ۱۳۹۵ - مبانی نظری موسیقی درمانی در روانشناسی موسیقی: موسیقی و عناصر آن: ... در پس پیشینه های تاریخی، فلسفی، اصطلاح شناسی، این رهیافتها، مبانی ...
مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی - فروشگاه فایل ...
articlewebpi-erozw.ewer.ir/post/39018/مبانی-نظری-و-پیشینه-پژوهش-موسیقی-درمانی
پیشینه نظری مبانی پژوهش درمانی تحقیق مبانی نظری پیشینه پژوهش پیشینه تحقیق موسیقی درمانی پایان نامه پیشینه پژوهش موسیقی پژوهش موسیقی مبانی نظری و ...
خرید آنلاین مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی - ...
lasajodo.hostg.ir/post/matlab61.html
۵ خرداد ۱۳۹۶ - با سلام،محصول دانلودی +{{مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی}}+آماده ارائه به جویندگان عزیز میباشد.با کلیک روی دکمه ادامه مطلب به صفحه ...
مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی - فروش محصولات ...
daneshgozar.cero.ir/product-342404-مباني-نظري-و-پيشينه-پژوهش-موسيقي-درماني.aspx
مبانی نظری و پیشینه پژوهش موسیقی درمانی. در 27 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx. توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش).
همه دانشکده ها - سامانه بانک اطلاعات پایان نامه - دانشگاه آزاد ...
thesis.iauctb.ac.ir/fa/thesis
102, بررسی دید پرنده در هنر مدرن, محسن نظری خانميري, دانشکده هنر, نقاشى, 1395-10-06 ... در والیبالیست ها مبانی و معیارهای طراحی ست کمک درمانی در خصوص عوارض زانو ...... 513, تأثیر موسیقی‌درمانی بر بهبود مهارت‌های کلامی و غیرکلامی کودکان مبتلا به ...... 1181, مطالعه پیشینه ی تاریخی وفرهنگی بازیهای ایرانی واستخراج هویت های ...
موسیقی‌درمانی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/موسیقی‌درمانی
رفتن به ۱.۱ پیشینه موسیقی درمانی در تاریخ ایران - در واقع موسیقی در تاریخ ایران باستان در خدمت ... بعد از حضور اسلام در ایران عمده فعالیت‌های موسیقی نوشتاری و نظری شد و بیشتر مطالب نظری رنگ و ... توجه به وضعیت روانی و عاطفی شنونده‌است در مبانی روش موسیقی و آواز ... اما در زمینه موسیقی درمان و فواید جسمی آن ابن سینا در ...
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق موسیقی و عناصر آن - ...
4satekar.ir › مبانی نظری
۵ خرداد ۱۳۹۶ - دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق موسیقی و عناصر آن در ۲۸ صفحه در قالب .... و به علت کاربرد موسیقی در درمان، زمینه ایجاد حرفه(موسیقی‌درمانی)در ...
    1   
2
   
3
   
4
   
5
   
6
   
7
   
8
   
9
   
10
   
صفحهٔ بعدی
سبزوار، استان خراسان رضوی - از نشانی اینترنتی‌تان - استفاده از موقعیت مکانی دقیق
 - بیشتر بدانید  
راهنما ارسال بازخورد حریم خصوصی شرایط

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2249
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 54
  • آی پی دیروز : 43
  • بازدید امروز : 64
  • باردید دیروز : 65
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 189
  • بازدید ماه : 655
  • بازدید سال : 9,725
  • بازدید کلی : 873,770